Народът е казал дай му на човек власт и пари,

...
 Народът е казал дай му на човек власт и пари,
Коментари Харесай

КОЛКО НАД 90% СА ДЕБИЛИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА ?

 Народът е споделил „ дай му на човек власт и пари, с цел да му видиш акъла ”. Според тази максима елементарният (да не кажа прост) човек се пита какъв брой над 90 % от политиците в Народното събрание, държавното управление, в райони, общини и паланки са дебили. Дебилност значи безусловно уязвимост на мозъка, мисленето не доближава до разумни абстракции и понятия, то е най-вече нагледно, без значение че с старания може да бъде насъбран прочут размер от познания. Без да е осведомен с тази формулировка, на бай Иван от село Зверино (и което и да е обитаемо място) му е ясно, че болшинството властващи (независимо от знанията си) мислят в облици като автомагистрали, пречиствателни станции, спортни и други покои, селски игрища и впрочем планове за стотици хиляди, милиони лв. и евро. Едри пачки, едри комисиони! В трите управляващи е цялостно с амбициозни мъже и дами, множеството от които поради пустото му нагледно мислене не помнят, че са определени да работят за... народа. И за близо 30 години промени в жанр „ геноцид против личния си народ ” политиците ни доведоха до демографска злополука. Нещата са трагични, умопомрачаващо е, че властниците стоварват аргументите за тази орис на самия Суверен. Тези,  които унищожиха селското стопанство, индустрията, опазването на здравето и образованието, упрекват народа, че бил малоумен. Повече от тъпо е, че в прочут смисъл проф. Иво Христов се свлече до нивото на Бойко Борисов с неговия матриял. Ако „ тези 80 % ” може за един интелектуалец да минат за ненужна чудатост, то за ляв политик това е непростима нелепост.
Разбира се, че в псевдоелита на сегашните четири управляващи измежду множеството калинки-малинки има много стойностни и образовани хора, само че множеството от тях се одебилиха (оглупяха) поради инстинкта за оцеляване и обогатяване непременно. Тези нагаждачи, когато са в съпротива, упрекват народа, че бил рабски, не се бунтувал, а като дойдат на власт, разсъждават единствено в другите му „ планове ”. Казват, че настоящето държавно управление е върхът на интелектуалната непълнота, в Народното събрание нещата не са доста по-различни. Гербаджиите се надпреварват в поклонението си към Лидера, то докара нелепостта на Главчев да изгони Нинова от Народното събрание. Татяна Дончева дава унищожителна, само че точна оценка за потенциала на ръководещите: „ Караянчева е безусловно боса, Цецка Цачева ще ни се вижда като Айнщайн... ” Впрочем нямаше да има никаква оставка на ръководителя на Народното събрание, в случай че не беше председателството на Европейски Съюз, щеше да има някакъв фарс, сходен на случая с Делян Добрев, шефът на „ дриймтима ” от Хасково. Основните стълбове по районите би трябвало да се пазят, значимото е порциите „ гювеч ” да се разпределят както е уговорено. Главният Разпределител на богатствата в републиката е освен състезател феърплей, само че умее и да разпределя функции и задания на подопечните му крепостни – били те гербери, реформатори, патриоти или защити „ аптекари ”.

 Извън всевъзможни страсти и усмивки под мустак, Борисов е единственият политик, който самичък извоюва позициите си на човек-партия, кмет на столицата и три пъти министър-председател. В политическото ни мочурище би трябвало да имаш огромен гений да оцеляваш на тези позиции, откакто нито партията ти, нито политиката ти е по стандартите на по този начин наричаните европейски полезности. Този факт единствено удостоверява изключителната дебилност на десни, леви, патриоти и осталная сволоч обитавали и пребиваващи във властта. В последна сметка безпардонността на следдесетоноемврийския ни клептократичен хайлайф сервира на тепсия властта на бат Бойко: „ десни ” и „ леви ” бързо се износиха, още по-бързо измамникът цар. И тогава четвъртата власт възлюби и наложи на политическия хоризонт звездата на някогашния силовак и телохранител, след това някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Ако се мерят степените на дебилност, то първенци са десните, стигнали до олигофрения, като го легализираха като десен в Европа... После той с лекост ги разруши, като ловко използваше лакомията им за власт и пари. Докато Иван Костов се отдръпна в някаква лаборатория, наследникът му Радан Кънев до такава степен изкукурига, та се обърна от телеекрана към министър-председателя с „ Абе, Бай хуй ” – в действителност тежко е на течение, хем си във властта, хем не си. Като не си в далаверата, „ ветър те вее на бела кобила ”, както споделя народът. Горките оглупели десни се разпарчетосаха, в този момент отново вършат обединяване, привиждат им се бъдещи общи... планове. Впрочем не по-малко забавно е спонтанното оглупяване (одебилване) на „ патриотите ”, които по какъв начин ли не ругаеха Бойко. Волен Сидеров (обичащ лукса и богати приятели) с първото си влизане в Народно събрание залюби и застана зад Борисов, в този момент същото стори различен негов критик – Симеонов. А Каракачанов към този момент раздава плесници, само че това не е никаква изненада, той е подготвен на всякаква коалиция за негово и на жанр..ата положително. Ще крепят по този начин властта 4 години, както се споделя – ден година храни, след това я в Народното събрание, я отвън него.

Както и да е, сега Борисов се тормози от Българска социалистическа партия – по тази причина ГЕРБ се зарекоха, че няма да влизат в никакъв случай в коалиция със столетницата. От друга страна, на Главния Разпределител му е ясно, че отмина времето, когато магаре да предложи за някакъв пост, ще го изберат (спомняте си смисъла, който вложи Б.Б. за избирането на Плевнелиев за президент). След грешката с приютяването на хулители като Тодоров, Биков и Марков, Борисов се нуждаеше от конгрес, който още един път затвърди позицията му на единствен и незаместим ВОЖД. ГЕРБ стяга редиците против кресливата съпротива Българска социалистическа партия. Столетницата обаче продължава да е във фаза констатации, очевидно страхувайки се да разплете корупционния възел, в който са впрегнати играчи от трите управляващи. По този метод на „ деяние ” управлението на „ социалистите ” е зациклило в коловоза на параграф 22 и не може да мръдне. Там за тези опортюнисти е елементарно да се живурка – в Народното събрание или в някой плодороден офис, имайки благословията най-малко на едно атлантическо посолство, пък в случай че стигнат до Солунската митница, още по-добре...

Колкото до опростачения и изнурен народ, той ще продължава да бъде въздържан наблюдаващ, до момента в който се появи някой или някоя партия с политическата воля и храброст да пази ползите му. Смелост освен да се изрече диагнозата, а да се очертае лечението и се разпертушини амбициозната крадлива незначителност, окупирала институциите на страната...

Захари НИКОЛОВ

Виж всички публикации от Захари НИКОЛОВ-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР